Једина званична билатерална привредна комора између Индије и Србије.

ИНДИЈСКОСРПСКА ПРИВРЕДНА КОМОРА је непрофитна организација посвећена подршци пословној заједници у Индији и Србији како би искористила могућности између две земље. Основана од стране групе професионалаца који су страствени у погледу промовисања потенцијалног економског раста између Индије и Србије, комора је платформа за предузећа да искористе могућности које могу да искористе између две растуће економије. Такође се предузећима пружа платформа за истицање изазова са којима се суочавају док обављају послове.
 
 

Главна патрола

Амбасадор Индије у Србији

Хонс. Госпора Схубхдарсхини Трипатхи.

Управни одбор

Почасни чланови

Индија & Србија

Индија и Србија (бивша Југославија) традиционално су уживале дубоко пријатељство као суоснивачи Покрета несврстаних. Дубока веза пријатељства настављена је деценијама које су уследиле, што је резултирало блиским и пријатељским везама између Индије и Србије. Две земље су 2023. прославиле 75. годишњицу успостављања дипломатских односа. Србија је подрћавали избор индијских кандидата у мерународни за. Индија и Србија такође деле заједничка мишљења о многим великим глобалним питањима.

Билатерална трговина Индије и Србије током периода јануар-децембар 2023. износила је ~ УСД 350 милиона, од чега извоз Индије у Србију износи ~ УСД 320 милиона.

Јога , Ајурведа и Хомеопатија су признате у српском закону. Међународни дан јоге (ИДY) обележава се сваке године у већим градовима Србије.

У Србији је почело снимање индијског филма. У Уттаракханду је у Утараканду снимана прва индијско-српска заједничка продукцијаДев Бхоомипознатог српског режисера Горана Паскаљевића

Будите у корак са нама

Будите у корак са нама

Ми смо овде

Понедељак Петак
Од 9 до 16 часова

+381 621 597 621;
+381 637 129 074;
+381 646 457 431

оффице@индиансербианцхамбер. цом

Scroll to Top